Това заяви пред журналисти във Варна министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, цитиран от Днес+.
Всички хора, които не са в отпуска, ще бъдат изпратени на проверки и млечни продукти с растителни мазнини няма да има, увери министърът.

От 18 юни, петък, влезе в сила забраната продукти, които съдържат растителни мазнини, да носят обозначението „млечен".

Когато се движим в посока на повишаване на качеството, няма сила, която да ме спре, зарече се Найденов. Той поясни, че след млекопроизводителите идва ред на месопреработвателите и на хлебопроизводителите.
"Преди една седмица взех един кренвирш за 2 лв. и нещо и кучето ми не го искаше. Това, което не може да го яде кучето, аз не искам да се яде от хората и ще направим така, че да не се яде", разказа Найденов.

Ще вземем мерки, за да повишим качеството на храните, категоричен бе той.
Тръгнахме от млякото и млечните продукти
, защото винаги съм смятал, че са от първа необходимост и се консумират от най-малките – децата, до най-възрастните хора, каза още министър Найденов.

Най-належащата законодателна промяна е свързана тъкмо с нормативното обезпечаване на Агенцията по безопасност на храните, коментира Найденов. Стратегията за нея вече е била гласувана от Министерски съвет. Агенцията ще бъде образувана от три служби в състава на МЗХ и една от състава на МЗ, които до края на месеца трябва да направят предложения на регионално ниво.