"ПР-кампаниите с реалния живот да не ги бъркаме. По-скоро театрите да работят повече, отколкото институциите да правят театри", каза той пред Дарик радио. По думите му акцията срещу аукциона е донесла лоши дивиденти на МВР.

В края на май служители на вътрешното министерство нахлуха в столичен хотел и арестуваха Игор Марковски и Димитър Фицов, които от години се занимават с тази дейност. Неотдавна на техен търг картина си купи дори премиерът Бойко Борисов.
Причината за операцията на МВР беше, че фирмата им "Аполон и Меркурий" не е изпълнила няколко изисквания по новия Закон за културното наследство. Двамата нямали лиценз за търговия според неговите изисквания, не  посочили списъка с картини, които ще продават, и не уведомили министерството на културата в 45-дневен срок за провеждането на аукциона.

„Мисля, че това беше ПР-акция на вътрешното министерство. То обича да се снима във филми, ние само отговаряме за киното. Нали си давате сметка, че при следващия търг след такава акция гоним не само нарушителя - него ще накажем, но гоним и клиента. Аз като клиент няма да отида втори път на такъв търг, където ще се чувствам некомфортно с парите си", коментира Рашидов.

Той изтъкна, че в министерството се борят и за това за първи път "правилата на играта да се случат“.
"Да, трябваше да изчака, може да се е забавило, не казвам, че министерството е най-чистото място, но аз мисля, че една такава акция без знанието на министъра, особено като касае и културата, не трябва да се пипа. Ако забелязахте, тази акция донесе лоши дивиденти към МВР. Защото не може да приравняваме интелектуалната сфера с мутрите. Това не е един и същи аршин. Затова хората сме различни, затова не сме еднакво даровити" , каза още министърът.