Но сме срещу "Белене", защото в този проект цялата схема е корупционна в самото й зачатие. Ако дойде частен инвеститор, нека си го строи, каза още Борисов.

"Аз съм убеден, че БСП не иска този референдум. Защото, за пореден път ще кажа, че ако Станишев е искал да строи "Белене", щял е да го направи. След като са подписали "Големия шлем", просто е щял да повика шефа на НЕК и да му разпореди да подпише. Фирмата е 100% държавна. Те не са го направили и сега с този референдум само вдигат пушилка. Прекрасно знаят каква е ситуацията. А ние искаме да се проведе референдума. Самият аз съм за ядрената енергетика. Сто пъти го казах. Но нямаме пари. И руснаците прекрасно знаят, че искаме да вземем техния реактор, голяма част от който сме платили, и да го сложим като седми реактор в "Козлодуй". Това ще удължи живота на пети и шести реактори", казва още Борисов.

В "Козлодуй" има електропреносна система, има инженери, има работници, има инфраструктура, има всичко. Ако решим да правим "Белене", трябват ни двайсет и кусур милиарда. Откъде ще ги вземем? В БСП си имат и финансисти, и юристи, и всичко им е ясно. Корнезов е прекрасен юрист и той знае, че така зададен въпросът с думичката "Белене", е противоконституционен. Но тяхната идея е съдът да го връща, да си играят и да си правят театър", казва още Борисов пред кмета.бг.

Относно постоянните критики към Станишев, Борисов каза: "Станишев е продукт на своята спътница в живота. Тя му е пиар на поведението (пиар специалистката Моника Янова - б.р.). И той пак заложи на черния пиар, защото от сутрин до вечер казва на бялото – черно. Без да има основание да го казва. Непрекъснато говори за монополи. Обаче се оказва, че с някои от монополите навремето е учил, примерно. Оказва се, че монополите са или създадени от БСП, или са работили с партията. Ние нямаме общо с монополите. Кажете една голяма компания, която се е създала по времето на ГЕРБ. Всички са от преди десет, петнайсет години".

На Станишев са му казали, че една лъжа като се повтори сто пъти, хората ще й повярват. И той повтаря все една и съща лъжа. Казват за нас, че сме опоскали държавния резерв. Добре, но ние имаме над седем милиарда в държавния резерв. Били ни оставили пари в резерва. Не знам как точно ги смятат тези пари, като са ни оставили милиони дългове. Всичко ние трябва да плащаме. Няма да повтарям за хеликоптери и влакове. Ами половин милиард кредит от „Париба”, пистата на летището  - 45 млн.лева. Ако ги бяха платили, щяха да стопят фискалния резерв под 3 млрд. лева, посочи Борисов.

На тръгване вдигнаха пенсиите – 1 млрд. лева. Ето ти ги парите. Станишев изпълнява стриктно каквото са му казали и ходи в Брюксел да ни топи. Техните хора, които изнесоха няколко милиона евра, имат в определени медии влияние и ни топят от сутрин до вечер, коментира още Борисов.