Петров беше обвинен за "пране" на 99 млн. лв. и ръководене на организирана престъпна група за контрабанда на цигари през Македония, в която приживе участвал и застреляният през 2006 г. Доктора.

Софийският градски съд осъди Амигоса на пет години "лишаване от свобода", но присъдата бе намалена на три години от Софийския апелативен съд. Тя дойде след четирикратно отлагане на процеса.

ВКС потвърди и оправдателната присъда на другия подсъдим по делото - Цвета Манавска.
Решението на магистратите е окончателно и не подлежи на обжалване.

Миналия март Софийският районен съд осъди на 4 години затвор Амигоса, че е опитал да присвои 500 000 евро (около 1 млн. лева).

Върховният касационен съд потвърди и присъдата на бившия директор на столичното общински предприятие "Трамкар" Христоско Вретенаров от две години и шест месеца лишаване от свобода. Тя му бе постановена от Софийския апелативен съд през октомври 2011 г.
Вретенаров беше подсъдим за длъжностно присвояване на 670 000 лева от касата на дружеството в периода 1 декември 2005 г.-4 декември 2007 г.
Делото се гледа за четвърти път от Върховния съд, тъй като беше връщано многократно за преразглеждане.

Вретенаров се оправда, че е дал парите за различни рушвети и не се е облагодетелствал лично от тях.
Преди дни от прокуратурата казаха пред съда, че е крайно време сагата да приключи, иначе няма да останат съдебни състави, които да не са гледали делото, предаде Дарик радио.