„България има прекрасна външна политика към арабския свят, като изключим това, че завчера бих арабските посланици на футбол, в прекрасни отношения сме", заяви той в характерния си стил, предаде БНТ.

Премиерът се подразни на журналистически въпрос, дали са взети засилени мерки за сигурност.
"Какви мерки да се вземат?! Те ако чакат да напишат в някой сайт и тогава да вземат мерки - те са за уволнение всичките. Може някой трети да се възползва от всичките тия писания и да го прехвърли след това на друг. Не ги транслирайте, това е единствената ми молба по линия на тероризма. Не ги правете толкова значими и водещи. С нищо не можете да помогнете, само можете да попречите в тоя случай. Считате ли, че ако има такава заплаха, да са засекли техните служби, няма да са ни предупредили и ние няма да сме взели някакви мерки. Считате ли?!", попита Борисов, според когото всеки може да си плати, за да излезе в някой сайт някаква информация (израелски сайт пръв съобщи за евентуален атентат у нас - б. р.).

Премиерът провокира журналистите, ако искат да напишат в медиите си, че някой им казал, че в Германия ще има терористичен акт, съобщи БГНЕС.
"Тогава вижте дали някой ще ви обърне внимание и дали ще иде да пита канцлера за това. Разберете, това е пагубно за туризма. Паралелно с това излязоха купища информации от всички служби, че няма такова нещо", категоричен беше и изтъкна, че туризмът миналата година е отчел по-високи приходи от 2010 г.

Точно преди година, след атентата на московското летище "Домодедово", Борисов заяви, че се надява хората, които организират терористични актове, да вземат под внимание, че "арабският свят прави бизнес в България и на всеки ъгъл има дюнер".

Още вчера правителството официално заяви, че българските спецслужби нямат информация за подготвян атентат у нас. Вътрешният министър Цветан Цветанов потвърди това и уточни, че мерките за сигурност по летищата не са усилени. По-рано днес министрите на отбраната, на транспорта и на икономиката също лично увериха, че няма никакви данни, които да потвърждават евентуални терористични действия.

Междувременно шефът на управлението за сигурност към министерството на транспорта на Израел Дани Шенар, който всъщност подаде информацията и поиска засилване на мерките по летищата, призна, че няма никакви конкретни данни. Притеснението дошло заради намерен подозрителен пакет в автобус. Той превозвал израелски туристи от Турция за София и не било установено на кого е. Шофьорът нямал представа откъде и как се е появил и Шенар и екипа му напривили извод, че автобусите са слабо място по отношение на сигурността. 
От службата за борба с тероризма на Израел обаче също заявиха, че нямат конкретна информация за терористични заплахи в България.

Очакванията за терористичните атаки от страна на „Хизбула” се смятат за обичайни в навечерието на четвъртата годишнина от ликвидирането на лидера на въоръженото крило на групировката Имад Мугния на 12 февруари.