От утре започват работа медицинските пунктове на плажовете във Варна, съобщиха от ДКЦ I "Св.Климентина", който осигурява медицинското обслужване на пясъчната ивица през лятото .

Пунктове ще бъдат разкрити на 27 места, които обхващат всички плажове във Варна и в курортните комплекси. Медицинските екипи ще работят от 1 юни до 30 септември, без прекъсване всеки ден от 8.00 до 18.00 часа, съобщи управителят на здравното заведение д-р Иван Иванов.

Подготовката за осигуряването на медицинското обслужване е започнала още преди месец, когато е сформиран екипът и са оборудвани пунктовете и линейките с консумативи, апаратура и медикаменти. От ДКЦ I уточняват, че трите реанимобила с екипи от лекар-реаниматор, медицинска сестра и шофьор обикаляха плажовете от 15 май в "Златни пясъци" и "Св. Св. Константин и Елена". Медицинските екипи, заедно с тях, се състоят от 58 специалисти - 12 лекари-реаниматори, трима фелдшери, 37 медицински сестри и 6 шофьори, като екипът през тази година е по-многоброен миналото лято.

На екипите са раздадени и мобилни телефони, за да поддържат постоянна връзка помежду си.