С нови пистолети и електрошокове бяха зарадвани полицаите от Областната дирекция на министерството на вътрешните работи във Варна. Униформените ги получиха лично от заместник главния секретар на силовото ведомство - главен комисар Станимир Станев, който раздаде 12 броя чисто нови пистолети "Валтер" и 14 броя електрошокове "Тейзър".

Всички снимки ВИЖТЕ ТУК >>

Това е част от взетите от ръководството на МВР мерки за подновяване на оръжейната система и оборудване на служителите с по-нови късоцевни оръжия. По-рано нови оръжия получиха също областните дирекции на МВР в Разград, Хасково, Кюстендил, Стара Загора, Пловдив, Сливен и Бургас. 

Снимка: БТА

"Това е една малка крачка и първа стъпка към модернизацията на МВР. Идеята е колегите да имат увереност, сигурност и самочувствие при изпълнение на служебните си задължения, да гарантира тяхната сигурност и тази на гражданите", посочи главен комисар Станимир Станев и допълни, че за употребата им полицаите са преминали обучение.

Снимки: Булфото

Във Варна заместник главният секретар на МВР провери създадената организация за охрана на предстоящите избори и опазване на обществения ред. По думите му получаване на заплашителни сигнали в изборния ден в никакъв случай няма да повлияят на изборния процес. Главен комисар Станев увери, че са предприети всички мерки и действия. Изборните помещения и местата, където ще се обобщават протоколите, ще бъдат внимателно проверявани, уточни той. 

Снимка: Булфото