Изложба на традиционни японски декоративни топки Темари ще бъде открита тази вечер от 18.00 часа в Дома на архитекта във Варна. Експозицията, която е с вход свободен, е част от инициативите в рамките на 29-ите Дни на Японската култура. Това съобщи авторът на изложбата Рали Донева-Коева за Фокус.

Тя е сертифициран член на Японската Темари асоциация и притежава сертификат за шихан - трето от четири нива за изработката на традиционните японски декоративни топки Темари. Посетителите на събитието ще се доближат до древното изкуство Темари и ще имат възможност да се потопят в тайната символика, вплетена в красивата бродерия на декоративните топки, в основата на която стоят посвещението, прецизността и любовта.
Заредени с положителната енергия на майстора, който ги изработва, Темари са се превърнали в ценен подарък, символизиращ приятелство и уважение. Според Рали Донева-Коева паралелно с изложбата, на 2 ноември ще се проведе и уъркшоп, който ще даде възможност на ентусиастите да се запознаят с древното изкуство. Поради големия интерес на публиката във Варна, местата вече са запълнени, каза още авторката.

Изложбата на Темари ще остане в Дома на архитекта до 7 ноември. Тя може да бъде разгледана всеки делничен ден от 14 до 17 часа.