Спортно-развлекателният формат "Варна играе" ще се проведе на 25-ти май от 11 ч. до 15 ч. в пространството от входа на Морската градина до сцена "Раковина". Инициативата се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна и е част от събитията "Варна - Европейски град на спорта 2019".

В двата края на игралното поле ще бъдат разположени шатри, като входът ще е от страната на сцена "Раковина". В инициативите може да участва цялото семейство, няма да се допускат деца, които са сами. Игрите са 10 на брой, описани в карти, като за всяка от тях ще има аниматори, които ще обясняват и помагат. В работилницата активно могат да се включат деца над 4 години, по-малките играят с помощта на родители. Всеки участник ще получи стикер с номер, с който ще може да се включва в игрите и да участва в 4-те томболи с награди, които ще се теглят в 12.00 - 13.00 - 14.00 - 15.00 ч.

Водещ на събитието ще бъде Биляна Стоева.

В събота ще бъдат проведени и много състезания и забавления, организирани от дирекция "Спорт" - любителски турнири, демонстрации, открити тренировки по тенис на маса, баскетбол и хандбал, волейбол, плуване, спортна гимнастика, джудо, карате киокошин, художествена гимнастика, плажен футбол и тенис на корт.

Програмата може да видите тук >>