По всяка вероятност временно ще се ограничи преминаването на автомобили по част от крайбрежната алея във Варна, където по-рано днес се откъсна част от настилката, която е повалила и дърво. Това каза на брифинг на мястото на инцидента заместник-областният управител Огнян Рачев.

Той уточни, че на мястото спешно се е събрала комисия по свлачища и брегоукрепване. Районът ще бъде обезопасен, а след това ще се търси кардинално решение на проблема, каза още Рачев.

Снимка: БТА

Директорът на "Пожарна безопасност и защита на населението" във Варна комисар Тихомир Тотев допълни, че в района няма да преминава техника, но ще бъде осигурена аварийна лента за специализирани автомобили - пожарна, линейка и др., заради заведенията в близост.

Той уточни, че няма да има полицейски пост в района на инцидента, а преминаването ще бъде урегулирано със заповед. Освен това ще бъде поставен предпазен парапет, за да не паднат граждани в свляклата се маса, допълва БТА.

Снимка: БТА

Тотев каза още, че екипите на пожарната ще премахнат опасните клони. По думите му, за да не се прекъсва изляло пътят, превантивно ще бъдат отрязани дървета, след като общината даде разрешително за това. Комисията е взела решение, за да се подсили пътят, да се сложи едър чакъл и камъни.

Комисар Тотев обясни, че това е временно решение, а след това по препоръка от "Геозащита" ще се изготви цялостен проект и ще се чака финансиране.