Тежка катастрофа на главен път Варна - Бургас в района на село Старо Оряхово взе жертва, съобщиха от полицията в морската столица.

Инцидентът е станал около 17 часа този следобед. По първоначална информация лек автомобил се е блъснал в голям камион малко преди селото в посока Бургас.

При удара на място е загинал шофьорът на колата. По непотвърдена информация той е от Долен Чифлик. На водача на камиона е оказана медицинска помощ. 

Изясняват се причините за фаталния сблъсък. По време на инцидента пътната настилка в района е била мокра, отбелязва БНТ. 

Пътят е отворен за движение и в двете посоки, но се образуваха задръствания и се наложи екип на "Пътна полиция" да регулира движението.

В началото на днешния ден от МВР обявиха, че за изминалото денонощие 15 души са било ранени при катастрофи в страната. Тежките пътни инциденти са били 14, но за щастие няма загинали. 

От началото на месец март при 93 тежки катастрофи са ранени 113 души. От началото на 2024 г. 62-ма са загинали и 1267 са ранени при 1041 тежки пътнотранспортни произшествия. В сравнение с данните за същия период на миналата година се отчитат 14 жертви на пътя по-малко.