При специализирана операция, насочена срещу купуването на гласове и превенция на конвенционалната престъпност, е разбита нарколаборатория за метамфетамини във Варна, съобщиха от Областната дирекция на МВР в крайморския град.

В акцията, осъществена днес, са участвали Специализирани полицейски сили, Криминална полиция, Икономическа полиция и Районните управления.

В хода на операцията, до 14:00 ч., са проверени 616 души и 574 автомобила. Намерени са осем души, обявени за общодържавно издирване. Открит е и един издирван с европейска заповед за арест. От полицията уточниха, че заповедта е издадена от германските власти, предава БТА.

Полицаите са работили по шест сигнала за купуване на гласове, като оперативните действия по тях продължават и в момента.

В село Каменар полицаите са задържали 57-годишна жена, в чийто дом са открити 500 кутии цигари без бандерол и 30 литра ракия без акциз.

В резултат на извършената операция са образувани 10 досъдебни и две бързи производства, като е уведомена и прокуратурата.