Общинският съвет във Варна избра Емилия Христова за временно изпълняваща длъжността кмет на район "Одесос". Тя получи подкрепата на 37 от съветниците.

Това беше третият опит на Общинския съвет да определи временен кмет на района, след като Общинската избирателна комисия прекрати пълномощията на избрания на местните избори Цветнен Цветков.

На 29 февруари общинските съветници не можаха да изберат временния кмет на варненския район, защото тогава единият от заместник-кметовете на "Одесос", Емилия Христова, получи подкрепата на 25-има общински съветници, а другият заместник-кмет Атанас Христов - на 22-ма. Нито един от двамата не успя да получи необходимото мнозинство от 26 гласа. След няколко гласувания седмица по-рано също не се стигна до избор на временно изпълняващ длъжността кмет на "Одесос".

Христова е завършила "Българска филология" и "Право", а от 2008 г. е част от екипа на "Одесос".

На предходното заседание на местния парламент тя заяви, че се ангажира до избора на нов кмет да осигури нормалната работа на администрацията, припомня БНР.

"Това означава да не пада качеството на административните услуги, да се следва стриктен контрол по отношение на благоустройството и комуналните дейности, да се спазва стриктно разходването на бюджета в частта за район "Одесос", поясни Христова.