Полицията е разкрила пет наркооражнерии във Варненско, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в крайморския град.

В рамките на операция за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества, вчера служители на криминална полиция са задържали трима мъже. В рамките на проведените действия полицаите са извършили претърсване в три къщи за гости - две в село Юнец и една в Бяла. Там те са открили общо четири оранжерии за отглеждане на растения от рода на конопа.

Намерените и иззети са 324 растения, както и суха тревиста маса - около 10 килограма. В обособените помещения е имало и отделни сушилни, за преработка на продукцията, като във всяка една от стаите са били разположени високотехнологични лампи, абсорбатори, напоителни системи, уреди за контрол на температурата и множество торове и препарати.

Акцията срещу наркотичните вещества продължила и в местността "Прибой", където криминалистите са разбили още една оранжерия за отглеждане на канабис. Там оборудването е било идентично, а намерените растения са 100 - в различен стадий на растеж. При последвалото претърсване в жилищата на задържаните във Варна са открити 16 100 лева .

Действията по документиране на извършената престъпна дейност продължават под надзора на Окръжна прокуратура.

БТА припомня, че в началото на февруари полицията разкри наркооранжерия във варненския квартал "Виница"