* съдържание на Банка ДСК

За трета поредна година проектът "Град като хората" ще облагородява градската среда и ще насочи вниманието върху важен за обществото ни проблем. Инициативата на Банка ДСК отива в морската ни столица Варна, където отново с помощта на артисти ще изрисува един малък "безопасен град като хората" за всички жители и гости на града.

Основният фокус на социално-отговорния проект в третото му издание е безопасността на децата на пътя. Като компания - приятел на детето, банката от дълги години влага усилия и средства в грижата за подрастващите и тяхното развитие, образование, а вече и в информация за безопасността им.

По време на кампанията, която ще продължи през целия месец септември, ще има различни онлайн и физически активности, които ще спомогнат за по-добрата осведоменост на децата за правилника за движение и тяхната безопасност.

Партньори на Банка ДСК са Община Варна и КАТ Варна, които взимат активно участие и в реализацията на тазгодишното преобразяване на част от морската ни столица. Банката излиза от пределите на София и осъществява проекта именно във Варна, тъй като общината там е първата в България, която обръща внимание на безопасността и ниската скорост в града още през 2017 г. Тя активно подкрепя и се включва и в Европейската седмица на мобилността, от която ще бъде част и "Град като хората" 3.

Подробности за "Град като хората" 3 можете да следите в социалните мрежи на Банка ДСК.