Уличен базар "От деца на деца" ще се състои на 1 юни във Варна, съобщиха за БТА организаторите от сдружение "Пространствата на Варна". Той ще заеме пространството пред Градската художествена галерия. В него деца могат да предложат за продан свои играчки, дрехи, аксесоари или велосипеди и тротинетки.

Събитието има благотворителен характер, уточниха организаторите. На мястото ще бъде поставена кутия за дарения, а събраните средства ще бъдат използвани за Детския фонд на "Карин дом", който осигурява финансова устойчивост на услугите по ранна интервенция и терапия за деца със специални нужди.

Желаещите да се включат като продавачи могат да подадат предварително заявка до организаторите, както и да осигурят щанда, на който ще изложат стоките си. От сдружението ще осигурят етикети за цените, вода и почерпка за участниците.

Инициативата Уличен базар "От деца за деца" e продължение на проекта Reconnect the City, който осъществи "Пространствата на Варна". Първото издание на благотворителното събитие бе на 22 септември на ул. "Охрид" в рамките на Европейския ден без автомобили, припомниха от организацията.