Това стана, след като Окръжната прокуратура във Варна поиска запор на сметки и акции в различни дружества на аптекарския бос на стойност 14 млн. лева. До това се стигна, след като Марешки бе обвинен в унищожаване и повреждане на варненска пицария и изнудване на собственика на заведението Асен Миланов.

В коментар за Нова телевизия днес Марешки изрази опасения, че искането за запор на негови активи се дължи на факта, че "някой е се е прицелил” в бизнеса му. Той отрече твърденията на прокурор по делото срещу него, че готви бягството си от България.

Скандалът започна през октомври миналата година, когато бизнесменът заяви, че Асен Миланов е построил зимната тераса на пицарията си върху негова земя и му поискал 10 000 лева наем.

„Получих обаждане от г-н Марешки да се видим. Държа се арогантно, заплашва ме. Ако не станело както искал щял да направи всичко възможно заведението да не работи”, обясни Миланов.

Според съдружника в пицарията Стефан Соколов Марешки отказал да предостави документи за собственост на въпросния парцел. Напрежението ескалира, когато аптекарският бос спира тока на заведението и в конфликта се намесва общинския съветник Костадин Костадинов.

Словесната престрелка прераства в ръкопашна саморазправа и Марешки удря Костадинов. Заради насиненото му око Марешки бе задържан за 24 часа, а приятели на собственика на пицарията обсадиха полицейското управление. След разпитите и двете страни в спора се озоваха в болница – бизнесменът - с възпаление на горните дихателни пътища, а общинският съветник - с комоцио. В момента се води досъдебно производство срещу Марешки за изнудване на Миланов.

Прокуратурата е установила, че аптекарския бос е нанесъл щети на заведението в размер на близо 15 хиляди лева, събаряйки тентата на пицарията. През юни Окръжният съд не намери обосновани данни за изнудване и остави без уважения искането на обвинението за запор на сметки, акции и имот в строеж на аптекарския бос на стойност над 14 млн. лева.

За това прокуратурата протестира отказа пред Апелативния съд, чието решение предстои да излезе. Искането за запор е продиктувано и от факта, че през март Веселин Марешки е прехвърлил дялове в над 100 дружества на свои роднини.