Двете длъжностни лица от секционната избирателна комисия в село Малорад, обвинени в подправяне на изборни резултати, остават в ареста за 72 часа, реши Районната прокуратура във Враца. Това са 34-годишната Моника Йорданова и 45-годишният Ц. Ц. (мъжът, чийто глас се чува зад кадър на видеозаписа), подправяли бюлетини в полза на Мартин Диловски от БСП и Цено Цоловски от "Възраждане". 

На този етап от разследването е установено, че вечерта на 29 октомври в Малорад Йорданова, в качеството си на председател на секционна избирателна комисия, и Ц. Ц., в качеството си на член на СИК, са преправили резултати от изборите за кметове и общински съветници.

Обвиняемите умишлено са поставяли знаци за различни кандидати от селото в празните места в бюлетини, определени за преференции, в които не е бил направен избор на преференция за общински съветници, след което са положили подписи в съставения протокол с преправените от тях изборни резултати. 

Разследването по делото продължава. Тази сутрин от Районната прокуратура във Враца обясниха пред медиите, че за двамата предстои да бъде внесено искане за постоянна мярка "задържане под стража", както и да се установят останалите лица, намирали се в помещението.

Междувременно БНТ съобщи, че "чичо Цено", както го наричат в записа, е избран за общински съветник. 

Пред bTV Цоловски отрече да е бил в секцията: "Аз, когато съм бил там, не съм видял, да са ме дописвали. Не съм чул моят глас, как го доказахте, че това е моят глас".