Софийският градски съд отново не можа да даде ход на делото срещу бившия шеф на НДК Мирослав Боршош. Двамата му адвокати Ина Лулчева и Даниела Доковска са изпратили молби до съда, че днес са заети.

Боршош и бившият председател на Съвета на директорите в НДК Валентин Кръстев са обвинени в длъжностно присвояване в особено големи размери, безстопанственост и сключване на 15 неизгодни сделки, като според прокуратурата двамата са изразходвали над 3,4 милиона от отпуснатите пари за ремонта на НДК не по предназначение.

Валентин Кръстев също е без защитник.

Обвинителният акт веднъж вече беше върнат на прокуратурата заради допуснати съществени процесуални нарушения, кото трябваше да се отстранят.

Следващ опит за старт на делото съдът ще направи на 12 ноември.

След серия от решения на правителството, през 2017 г. Боршош подаде оставка две седмици преди да бъде призован. Първоначално той беше освободен от принципала на НДК тогава - министъра на европредседателството Лиляна Павлова. На следващия ден, по лично разпореждане на премиера, Боршош бе върнат начело на НДК, а управлението бе прехвърлено на министъра на културата Боил Банов. Боршош обаче подаде оставка заради стартиралите проверки на АДФИ, Сметната палата и прокуратурата.