Върховният касационен съд остави в сила решението, постановено от Софийския град съд на 28 октомври 2022 г., с което бе отказано поисканото от председателя на партията Корнелия Нинова заличаване на Кирил Добрев и Калоян Паргов като членове на Националния съвет на БСП. С това върховните магистрати окончателно решиха казуса с изключването на бившия кандидат за лидер на левицата, тъй като решението им не подлежи на обжалване и протест.

"Основният недостатък на истината и справедливостта е, че никога не идват толкова бързо, колкото ни се иска. Даже Емил Димитров има такава песен. Понякога обаче нещата се случват символно. Преди една година, точно на този ден, бях изключен от БСП. Днес, на същия ден, получих последното съдебното решение, което окончателно утвърждава членството ми", написа Кирил Добрев в личния си профил във Фейсбук, като публикува и линк към решението на ВКС.

"Отказът да се впишат заявените промени е обусловен от решаващия извод, че решенията са взети в нарушение на правилата за провеждане на неприсъствени заседания, поради което доказването на редовността на процедурата по провеждане на заседанията и гласуване на решенията в инициираното с повторното заявление производство пред регистърния съд само по себе си не може да предпостави вписване на промените", пишат в мотивите си върховните съдии.

Кирил Добрев беше изключен в края на декември 2021 година с мотив "уронване доброто име на партията", "злепоставяне на членове на Изпълнителното бюро на БСП", "клевети и обиди". Решението беше взето "на подпис".

В началото на октомври лидерът на БСП Корнелия Нинова съобщи, че е получила призовка да се яви на разпит и да предостави запис и заверени копия на стенограма и протокол от заседание на Националния съвет на БСП в края на август т.г. по повод образувана прокурорска проверка по жалба на Кирил Добрев. Тогава Нинова посочи, че Добрев е изключен от партията, а съдът отказа да впише това изключване. 

Бившият председател на БСП-София София Калоян Паргов обяви още през юни, че си иска мястото в Националния съвет на партията след решението на съда.