Корнелия Нинова е получила призовка да се яви на разпит в прокуратурата. Това обяви самата тя на брифинг днес. Нинова уточни, че призовката е по жалба на Кирил Добрев, който първо беше изключен от членство в партията и Националния съвет, а след това възстановен от съда.

"Вчера получих призовка да се явя на разпит с адвокат и да предоставя запис и протокол от Национален съвет на БСП 28 август. За да обясним какво сме говорили на партиен съвет. Това е по жалба на Кирил Добрев, който беше изключен, но съдът отказа да го впише", съобщи Нинова.

От нея било изискано още да връчи призовки и на още двама членове на Националния съвет, които също да се явят на разпит.

Според Нинова с това си действие прокуратурата е взела "в свои ръце вътрешнопартийния преврат в БСП". Тя настоя, че Добрев не може да има претенции, след като е присъствал на заседанието и даже се е изказал два пъти.

Председателят на БСП каза още, че в продължение на години Бойко Борисов е отглеждал и хранил опозиция, а след него срещу интересите на партията е работил и служебният кабинет.

Корнелия Нинова обяви, че няма да се яви на разпит и се обърна към прокуратурата с призив да я принудят да го направи.

"Няма да предоставя и един лист документ от партийни заседания. Да заповядат, чакам ги на "Позитано". Няма да се явя на разпит. Има член от Наказателния кодекс, да го задвижат. Да дойдат и да ни отведат принудително за разпит, чакаме ги", каза Нинова и се закани да сигнализира всички възможни български и европейски институции.