Венцислав Атанасов Ангелов, с прякор Чикагото, бе предаден днес на българските власти от немските им колеги на летище София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Ангелов, който бе кандидат за кмет на Русе, бе обвинен и признат за виновен за участие в приготовление на международен канал за наркотрафик от Перу до Испания. Той беше 11 месеца в ареста по време на разследването, което бе забавено заради молбите за правна помощ от няколко държави, след което съдът го пусна срещу по-лека мярка за неотклонение. Така, преди да влезе зад решетките, Ангелов успя да се укрие.

49-годишният мъж бе обявен за международно издирване на 1 февруари 2016 г., въз основа на Европейска заповед за арест, издадена от Окръжна прокуратура - Русе от януари 2016 г., за изтърпяване на присъда в размер на 3 години и 6 месеца лишаване от свобода за незаконен трафик на наркотици, издадена от Окръжния съд в Русе.

Във връзка с медийните изяви на Чикагото бе осъществена кореспонденция с компетентните испански власти, включително чрез офицерите за връзка.

Венцислав Ангелов бе задържан на 29 март тази година в Лимещайн, Германия.   

Преди време името на Чикагото нашумя, след като бе задържан и разследван за подриване на банковата система. Тогава той се размина с обвинение, а само подписа предупредителен протокол, че няма да уронва престижа на банките в социалните мрежи.