Музикантът Антон Бояджийски, който застреля приятелката си Николина Попова, след което се самоуби, не е бил дрогиран, нито е бил употребил алкохол. Това доказа разследването.

Окръжна прокуратура-Смолян прекрати наказателното производство по досъдебно производство за умишлено убийство предвид настъпване на смъртта на Бояджийски.

В хода на разследването е установено, че на 13 февруари 2018 г., около 23 часа, на Главен път с. Стойките - Курортен комплекс "Пампорово", в лек автомобил, марка "Ауди ТТ", били открити труповете на 48-годишния Антон Бояджийски и 41-годишната Николина Попова.  Същия ден Бояджийски пристигнал в Курортен комплекс "Пампорово", където работела Николина,  с която поддържали връзка от няколко години, но жената искала да я прекратят. След проведен разговор в лекия му автомобила, марка "Ауди ТТ", той произвел четири изстрела с пистолет "Макаров" - три от тях в тялото на Николина /в главата и гърдите/, след което прострелял сам себе си с оръжието, от упор, в лявото слепоочие.

По делото са извършени множество процесуално-следствени действия - разпити на свидетели, иззети веществени доказателства, назначени две тройни съдебно-медицински експертизи, както и съдебно-химична, балистична и физико-химическа експертизи и др. Според съдебно-медицинските експертизи смъртта и на двамата е била мигновена и неизбежна. Заключенията на съдебно-химическите експертизи сочат, че в кръвта на двамата няма наличие на алкохол, упойващи или психоактивни вещества, както и медикаменти. Според балистичната експертиза, изстрелите са произведени с "Макаров", незаконно притежавано от Бояджийски. Мотивите за извършеното престъпление са лични.

Постановлението за прекратяване на досъдебното производство може да се обжалва в седемдневен срок пред Окръжен съд-Смолян.