21-годишният Кристиан Николов, който предизвика тежката катастрофа, в която загина телевизионният водещ Милен Цветков, е поискал промяна на мярката си за неотклонение. Адвокатът му е внесъл молбата в Софийски градски съд, съобщиха от институцията.

От там уточниха, че тя е разпределена и се чака насрочване на заседанието, на което магистратите ще преценят дали да пуснат от ареста младежа или да го оставят в килията. Все още не е ясно дали заседанието на градските съдии ще е в рамките на днешния ден. 

В началото на октомври Софийската градска прокуратура приключи действията по разследването и прецизира обвинението срещу Николов. Кристиан ще отговаря пред съда за умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие, отнело живота на участник в движението. Според държавното обвинение случаят е особено тежък. Предвиденото в закона наказание е от 15 до 20 години или доживотен затвор

Материалите по делото, които са в обем от 25 тома, бяха предявени на страните. Предстои писането на обвинителен акт и внасянето му в съда.