Окръжната прокуратура в Кърджали внесе в съда обвинителния акт срещу 25-годишния Мехмед Хасан, обвинен за изключително жестокото убийство на 7-годишната Дамла Муса в Момчилград.

Тялото на първокласничката бе намерено на 17 декември м.г. около 7.30 ч. в семейното жилище в Момчилград от майка й Садет, която се връщала от нощна смяна във фабрика край Кърджали. Дамла е била сама в апартамента, тъй като баща й работи в Белгия, брат й в

Истанбул, а бабата била заминала в Турция при болни близки. Момиченцето бе удушено, а главичката му - обвита с тиксо.

Няколко дни по-късно за убийството бе задържан 25-годишния братовчед на Дамла - Мехмед Хасан, а гневни момчилградчани поискаха да го линчуват.

Младият мъж ще отговаря пред магистратите за това, че е влязъл в чуждо жилище нощем и за умишлено убийство, извършено по изключително жесток и мъчителен за жертвата начин. Обвиненията се основават на събраните при разследването доказателства – разпити на свидетели, обяснения на обвиняемия, извършени съдебно-медицински експертизи и експертизи на приобщените веществени доказателства, уточняват от държавното обвинение. 

По време на цялото разследване Мехмед Хасан бе с мярка за неотклонение „задържане под стража“, която не е променяна.

Ако той бъде признат за виновен, предвиденото в закона наказание е лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Очаква се Окръжният съд в Кърджали да определи дата за началото на процеса.