Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов направи първи коментар за оправдателните присъди по делото "Октопод". Според него причината за това е, че свидетелите по делото са станали жертви на престъпността, съобщи Нова телевизия.

Вчера, след 8-годишна съдебна сага, мегаделото "Октопод" приключи на първа инстанция. Специализираният наказателен съд призна Алексей Петров за невинен по всички обвинения. Заедно с още няколко души той бе обвинен за участие в организирана престъпна група за рекет и изнудване, както и за разгласяване на държавна тайна.

Акциите по задържането на Петров и сочените за участници в групата "Октопод" започнаха по времето, в което Цветанов беше вътрешен министър в първото правителство на ГЕРБ.

"Съдът е този, който решава дали един човек, едно лице, е невинно или трябва да бъде осъдено. Попитайте свидетелите по този процес. Защото те нямат възможност от тази добра финансова защита. Те са жертви на престъпността. И ако си зададем въпроса кой е основният свидетел и можем ли да го попитам, ще си отговорим с "Не", защото той не е между живите. Имаше пътен инцидент, в който той загина", заяви Цветанов.