Софийският апелативен съд остави в ареста Константин Дамов, обвиняем за убийството на своя съсед - 41-годишния Иво Андреев, в района на "Женския пазар" в края на 2022 г.

Съдебният състав потвърди изцяло определението на градския съд, тъй като са налице всички законови предпоставки Дамов да остане задържан. Решението е окончателно.

Адвокатът на обвиняемия поиска от съда да му наложи домашен арест с електронна гривна за проследяване поради влошено здравословно състояние, но това беше отказано.

По информация на bTV Дамов дори наскоро е претърпял сърдечна операция, имал проблеми с кръвното, а в ареста нямало кардиолог, който да му помогне.

Съдът обаче прие, че има достатъчно данни по делото да се предположи, че мъжът е извършител на убийството. При разследването са събрани видеозаписи, свидетелски показания, експертизи, допълва БТА.

По делото стана известно още, че Дамов е убил своя съсед Иво Андреев с един изстрел в гърба и три контролни в главата. Поради това, което е извършил, съдът приема, че има опасност той да се укрие, ако му бъде наложена по-лека мярка.

62-годишният застреля своя съсед - журналиста Иво Андреев, след дългогодишен битов скандал. Свидетел на убийството в близост до "Женския пазар" беше приятелката на жертвата, която е майка и на двете му деца. Тя твърди, че Дамов заплашил да убие и нея, докато Андреев умирал в ръцете ѝ.