За пореден път делото за побоя на секретаря на вече заличеното сдружение "Цар Борис Трети" в Охрид Християн Пендиков беше отложено. 

Причината този път е протестът на работещите в съдебната администрация в Република Северна Македония, който посрещна на входа влизащите в Основния съд в Охрид, предаде БТА. 

В съдебната зала се появи обвиненият Илия Спасески.

Вижте снимки тук >>>

Адвокатът му дойде до съда, но не влезе в залата с обяснението, че подкрепя стачката на съдебната администрация.

По думите на съдията Боян Мартиноски прокуратурата е внесла обвинение за побоя на Пендиков и срещу още едно лице - Борче Ангелов. Той бе разпознат от Пендиков като втория участник в случилото се на 19 януари в Охрид. От записите на охранителните камери, които бяха прегледани на едно от заседанията, се виждат две лица, които нанасят побой на Пендиков.

Обвиненият Илия Спасески

Снимка: БТА

Обвинението към Борче Ангелов е също за нанасяне на тежка телесна повреда в съучастие, а на следващото заседание ще бъде решено дали двете дела, които се отнасят до побоя, ще бъдат обединени, обясни адвокатът на Пендиков Стефан Камишевски.

Адвокатът на Християн Пендиков - Стефан Камишевски

Снимка: БТА

Следващото заседание е насрочено за 26 октомври.

Секретарят на сдружение "Цар Борис Трети" Християн Пендиков стана жертва на побой в Охрид на 19 януари тази година, а ден след това беше транспортиран с правителствения самолет "Фалкон" за лечение в България. Възстановяването му отне месеци.

Християн Пендиков, който беше пребит от двама души на 19 януари в Охрид

Снимка: БТА