Половин година след побоя Християн Пендиков е разпознал и втория си нападател - Борче Ангелов от Битоля, предаде bTV. Това е станало този понеделник в полицията в Охрид. 

Досега единственият подсъдим бе Илия Спасески. Мярката, която му е наложена, е веднъж в седмицата да се явява в съда в Битоля. След като Пендиков е разпознал втория си нападател, срещу него вече тече разследване. 

Адвокатът на Християн Пендиков - Стефан Карамишевски, коментира, че очаква в най-кратки срокове да бъде повдигнато обвинение и срещу втория нападател.

От полицията в Охрид са потвърдили, че се работи по случая. 

"Полицията в Охрид предприема допълнителни мерки за разкриване на случилото се с Християн Пендиков. Мерките са в съответствие в указанията на Охридската прокуратура и са свързани с изясняване на всички аспекти", съобщиха от Сектор на вътрешните работи - Охрид. 

През февруари Фондация "Македония" съобщи, че Борче Ангелов сам се е предал на полицията в Охрид. Прокуратурата поиска от съда паспортът му да бъде временно отнет, за да не може да напуска страната, както и задължение да се явява на всеки 7 дни пред надлежен държавен орган.

От външното ни министерство пък съобщават, че Илия Спасески възпрепятства провеждането на съдебните заседания. Той е поискал да му бъде върнат международният паспорт. Според адвокат Карамишевски е възможно да иска да напусне държавата - заради поставена диагноза тромбофлебит искал да се лекува в чужбина

Пендиков беше пребит през януари, а охранителни камери заснеха двама нападатели.