Специализираният съд гледа мерките за неотклонение на петима души от групата на Димитър Желязков-Митьо Очите при закрити врата, съобщиха Булфото и "24 часа".

При мащабната акция в Бургас и региона антимафиотите задържаха 19 души, но прокуратурата поиска постоянен арест за само петима от тях. Ръководителят на групата - Димитър Желязков - Митьо Очите, бе задържан от турски спецсили тази нощ в хотел в Истанбул. Държавното обвинение вече е изпратило искане до турските власти за екстрадиция.

Според прокуратурата, групата на Очите се е занимавала с рекет, палежи и разпространение на наркотици по Черноморието, но е имала голямо влияние в цялата страна. По показанията на свидетели престъпната група е действала в последните осем години.

Искането за закрито заседание отправиха защитниците на обвинените с мотива, че ако делото се гледа публично, ще бъдат разгласени интимни тайни от живота им.

Преди да удовлетвори искането на адвокатите, съдията провери самоличността на петимата обвинени. Те са Венцислав Христов, Радослав Николов, Йордан Въчев, Иван Найденов и Иван Пишиев. Повечето от тях са осъждани и адресите им по лична карта се водят в Бургас.