Специализираната прокуратура протестира в цялост съдебния акт на Специализирания наказателен съд, постановен на разпоредителното заседание по делото срещу Маринела и Ветко Арабаджиеви.

От държавното обвинение съобщиха, че е внесено и особено искане за отмяна на постановеното незабавно изпълнение на изменението на мярката за неотклонение на Маринела Арабаджиева от задържане под стража в домашен арест.

Специализираният наказателен съд спря делото срещу бизнесмена Ветко Арабаджиев и промени мярката му в домашен арест, съобщиха от пресцентъра на съда.

Делото се връща на прокуратурата. По отношение на съпругата му Маринела Арабаджиева съдът постанови изрично тя да бъде незабавно освободена, като също промени мярка й в домашен арест.

Окончателното решение ще е на горната инстанция.

Ветко и Маринела Арабаджиеви са подсъдими за участие в организирана престъпна група за данъчни измами, престъпно укриване на данъци и изпиране на пари. В началото на годината КПКОНПИ внесе иск за отнемане на имущество срещу двамата и свързани с тях юридически лица на обща стойност над 379 млн. лева.