Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 24-годишна жена за извършени хулигански действия и причиняване на телесна повреда на трима души в магазин, след като й била направена забележка, че не носи маска, съобщиха от държавното обвинение.

На 31.10.2021 г. около 19:30 часа обвиняемата влязла в голям хранителен магазин на столичния бул. "Никола Мушанов" без да носи предпазна маска, каквато се изисква във връзка с разпоредбите за предотвратяване на разпространението на пандемията от коронавирус в търговските обекти.

След като заместник-управителят на магазина й направил забележка, тя започнала да го обижда и му нанесла удар с ръка в областта на лицето, след това го ударила и с пластмасова бутилка от безалкохолно. Обвиняемата нападнала и друг служител на магазина като го ударила с юмрук в лицето.

Една от клиентките в магазина, която станала свидетел на случващото се, също направила забележка на побойничката, след което била ударена в лицето, скубана и издрана с нокти.

И на тримата пострадали са причинени леки телесни повреди.

По време на разправията обвиняемата е извършила непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост - крещяла обидни думи по адрес на тримата и съборила изложена за продажба стока по рафтовете на магазина, замерила един от тях с тарелка с риба.

По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели.

Предстои делото да продължи в Софийски районен съд.