Обвиненият в нанасянето на травми с макетен нож на 18-годишната Дебора от Стара Загора застава пред Пловдивския районен съд на 14 февруари, съобщава "Фокус".

Делото беше изпратено в града под тепетата, след като всички съдии от Стара Загора си направиха отвод.

Обвинителният акт срещу 26-годишния Георги Георгиев да беше внесен на 15 декември м.г. Той е привлечен към наказателна отговорност по три пункта.

Първото обвинение е за това, че на 26 юни м. г. в Стара Загора с особена жестокост, чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на главата и чрез нанасяне с черен макетен нож на 18 броя порезни рани по тялото, е причинил на 18-годишната Дебора Михайлова двустепенна средна телесна повреда, която е довела до разстройство на здравето, временно опасно за живота и обезобразяване на части на тялото. Деянието е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин.

Второто обвинение е за това, че на същата дата в апартамент в Стара Загора обвиняемият принудил пострадалата да претърпи нещо противно на волята си - остригал част от косата ѝ в областта на лявата половина на главата с електрическа машинка, като употребил за това сила, изразяваща се в нанасяне на удар с юмрук в областта на лицето.

Третото обвинение е за това, че от началото на месец април до 25 юни в Стара Загора и в Казанлък в условията на продължавано престъпление Георги Георгиев на шест пъти се заканил с убийство на 18-годишната Дебора и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.