18-годишният Адриан Антонов е влачил тялото на Явор Стоянов с автомобила си около 300 метра, преди то да се вреже през предното стъкло в купето. Тялото на Анна-Мария Милчева пък изхвърчало на 51 метра. Тези подробности за катастрофата на столичния бул. "Сливница" от 8 май 2023 г. разкри на брифинг зам.-градският прокурор на София Десислава Петрова, след като СГП даде Антонов на съд. 

Обвинението е за причиняване на смърт по непредпазливост. Прокурор Петрова обясни, че са пренебрегнати ограничението на скоростта, пешеходната пътека и други правила. Разпитани са 17 свидетели и 14 вещи лица, изготвени са 11 експертизи, има и други доказателства сред които и видеозаписи. 

На базата на тях прокурорът от градска прокуратура е достигнал до извод, че със 106 км/ч. обвиняемият, управлявайки лек автомобил "Форд К" по прав пътен участък, добре осветен с изкуствено улично осветление, е ударил пресичащите по пешеходната пътека Явор и Ани, в резултат на което телата на двамата са били качени на предния капак на автомобила, ударили са се в предното панорамно стъкло, като са го счупили, каза пред журналисти зам.-градският прокурор на София. 

Тялото на момичето е било отхвърлено и паднало на пътното платно на 51 метра от мястото на удара. Тялото на момчето се е врязало в предното стъкло и частично е навлязло в купето на автомобила. Така той е продължил движението си още около 300 метра и тялото на момчето също е изпаднало. И двамата пешеходци са загинали на място.

Обвиняемият беше с мярка за неотклонение задържане под стража, която беше изменена в подписка от съда по молба на защитника. "Оттогава обвиняемият е имал изрядно процесуално поведение, не е ставал повод за забавяне на разследването, бил е откриван от нас при нужда да се провеждат процесуални действия", обясни прокурор Петрова. 

Освен мярка "подписка" спрямо Адриан Антонов са взети и мерки за процесуална принуда - забрана да напуска пределите на страната и временно отнемане на шофьорската книжка. Водачът не е употребявал алкохол и наркотици, като добдоролно е дал проби, добави зам.-градският прокурор. Тя сравни ситуацията с тази по делото "Семерджиев", където също става дума за катастрофа в пътен участък, който макар и прав, е в ненатоварената част на денонощието, когато няма интензивно движение. Катастрофата с Ани и Явор е станала 17 минути след полунощ.