Осем месеца след фаталния сблъсък на столичния бул. "Сливница" шофьорът, който блъсна и уби на пешеходна пътека млада двойка, описа като "ужас" случилото се. Адриян Антонов заяви пред bTV, че не опитва да се оправдае, а да каже сам, че съжалява и че търси прошка от близките на загиналите Ани и Явор.

"Дори не знам как аз бих ги погледнал в очите. Не знам дали ще мога да ги погледна в очите, ако някой ден се срещнем, но знам, че ще направя всичко възможно просто да им кажа, че съжалявам. Просто искам да дам съболезнованията си за това, че страдат за това, което се случи на тях. Аз не трябваше да предпоставям това нещо да се случва изобщо. Искам да върна времето назад. Няма как да ги накарам да не ме съдят. Два човешки живота ги няма вече"казва Адриян. 

И обяснява, че продължава да вижда пред очите си случилото се след сблъсъка.

"Беше като ужас. Човекът е мъртъв, сирени. От хората, които бяха дошли, чух, че има още един човек, който съм блъснал. Аз дори не знаех, че това е възможно, аз дори не усетих. Нямам си на идея какво се е случило, докато аербегът ме удари, а това беше след сблъсъка. Много време съм бил в несъзнание", разказва младият шофьор.

По думите му пред него перпендикулярно минал джип, който "перфектно закрил хората".

"Имаше един път и една кола, която минава перпендикулярно пред мен. Аз по това време малко намалявам и си мисля, че всичко е наред, че всичко е чисто, но изведнъж се усеща сблъсък, предното ми стъкло се счупва, аербегът на самата кола се отваря. Тогава дори не знам как се е движила колата, не знам какво се е случило. Бях някакво време в безсъзнание. По едно време усетих, че колата спря. Излязох, колата се беше блъснала в стълб и виждам тяло на човек и не знам къде се намирам, не знам какво да правя. Хора идват и започват да викат, да крещят "Какво се случи". По това време някой беше звъннал на 112 и аз тогава осъзнавам, че всъщност има още един човек, който дори не съм виждал и не знам какво се е случило там", разказва Адриян и продължава:

"Не знам как се е случило толкова перфектно да закрие хората. Само си спомням, че беше джип, голяма кола. Не виждах просто какво беше пред мен заради тази кола. Тези кадри как минава джипът не са заснети. Показва се само как аз минавам улицата. Наистина този джип ми отнема видимостта, след сблъсъка вече, аербегът, стъклото, няма как да видя. Аз, ако видя хора, веднага ще спра, това е ясно".

Адриян отрече твърденията, че е опитал да избяга след фаталния удар.

"Не, не съм избягал. Дори и не съм искал да бягам. Исках да помогна, но по някакъв начин се хванах за главата, просто вървях в кръгове, чудех се какво се случва и докато се усетя, полиция вече била дошла. Не употребявам алкохол, нито наркотици, не пуша, дори съм против тях. Обикновено тази улица я познавах и исках да се прибера малко по-бързо. Това е грешка, която направих и съжалявам. Не очаквам някой да си промени мнението за мен, като казвам, че съжалявам. Просто искам да кажа, че знам, че съм в грешка, че това, което съм направил, не е редно и дори няма някаква причина, която да дам, която да е със стойност", обяснява той.

18-годишният шофьор е обвинен за тежката катастрофа, която се случи на 8 май в София. При сблъсъка загинаха 24-годишната Анна-Мария Милчева и 23-годишният Явор Стоянов. Според първоначални данни Антонов е карал с над 100 км/ч. Тестовете показаха, че той не е бил под въздействие на алкохол и наркотици

Два месеца след катастрофата, когато изтече законовият срок, Адриян бе освободен с мярка "подписка".

"Единствената ми цел с това е само да кажа на колкото се може повече хора, че съжалявам, на семейството, дори и на хората, които са загубили преди това близки хора в катастрофи. Не съм тук, за да се оправдавам. Допреди няколко месеца нямах силата да кажа нищо по този въпрос. Сега за пръв път събирам силата да го изкажа. Просто искам да кажа съжалявам, за да кажа, че това, което направих, не е редно. Дори не си търся оправданието в момента. Аз не искам да се крия, да съм под сянката на адвокат, а просто да кажа, че аз съжалявам, не някой друг да го каже вместо мен", каза още Адриян.