Началникът на РПУ-Раковски Георги Илиев остава окончателно в ареста, реши Апелативният съд в Пловдив, който днес гледа мярката за неотклонение на полицейския шеф. Преди седмица окръжните съдии също постановиха мярка за неотклонение "задържане под стража".

Мотивите на апелативните магистрати са, че ако е с по-лека мярка, обвиняемият може да повлияе на свидетели по делото. Освен това имало достатъчно доказателства, че Илиев е поискал и получил в съучастие с трима свои колеги подкуп от 20 000 лева от контрабандиста на цигари Метин Мехмедов.

Защитникът на полицейския началник - адвокат Стоян Донков заяви, че подзащитният му няма общо с подкупа, уговорен и взет от двамата му подчинени - полицаите Валентин Гоцев и Желязко Колев, които са с по-леки мерки - парични гаранции. 

Георги Илиев бе арестуван на 18 април и бе обвинен за подкуп, взет чрез изнудване. Метин Мехмедов дал парите, след като на 15 март м.г. бил извикан в РПУ- Раковски, където двама от обвиняемите му заявили, че разполагат със снимков материал за тайник за нелегална стока в буса му. За да бъдат унищожени снимките, търговецът на контрабандни цигари накарал сина си да предаде 20 000 лева на един от обвинените полицаи.

Самият Георги Илиев запази мълчание в залата и поиска единствено по-лека мярка за неотклонение. Съдът обаче не уважи молбата му.