Софийският градски съд остави в ареста Колин Колев. Той бе задържан по обвинение за участие във въоръжен грабеж на 15 ноември миналата година.

При инцидента, станал до голям столичен търговски център, бе обран инкасо автомобил и бяха откраднати над 5 милиона лева.

Според съда Колев не може да се укрие, но може да извърши ново престъпление. 

Съдът посочи, че по делото има редица разпити на свидетели, които описват какво се е случило. Макар и косвени, доказателствата са достатъчни за нуждите на мярката.

Освен това, макар да няма опасност да се укрие, става дума за тежко престъпление, извършено след предварително създадена организация. Използвано е огнестрелно оръжие, физическа сила и е открадната голяма сума, мотивира се съдът. 

По-рано днес стана ясно, че по делото има разпит на свидетел с тайна самоличност. Той е един от хората, които Колев повикал в началото на 2022 година. Пред разследващите мъжът разказа за случилото се. Именно тайният свидетел е разказал как е станал обирът на инкасото. 

Така, чрез разпита на свидетеля и след видеотехническа експертиза, става ясно, че петимата нападатели били в дълги черни роби, маскирани и с ръкавици.

На колите са били поставени крадени украински номера.

След обира до МОЛ-а нападателите тръгнали към паркинга на голяма столична болница, след което завили по черен път.

Там имало оставени други коли.

По-рано днес от Софийската градска прокуратура съобщиха, че за грабежа от инкасо автомобила като обвиняеми са привлечени трима души.

Защитата твърди, че има само предположения и няма никакви доказателства в тяхна подкрепа. Няма ДНК експертиза, която да установява, че Колев е бил в някой от автомобилите. Така няма как да се докаже евентуално участие на Колев, каза адвокат Юлиян Станков в съдебната зала.

Колин Колев поиска по-рано да бъде освободен.

Решението може да бъде обжалвано.