"Не мога да повярвам, че аз съм го направил. Много съжалявам" - това каза задържаният за убийството на журналистката Виктория Маринова Северин Красимиров преди началото на съдебното заседание в русенския съд, където му беше наложена постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража".

"Виновен съм", добави той пред журналистите, а на въпрос какво наказание заслужава, отговори:

"Каквото ми дадат, ако е доживотен затвор, ще го лежа".

Нямал много спомени за случилото се. Бил пиян и дрогиран, връщал се пеша от купон към вкъщи.

"Тя мина покрай мене, но какво стана, не знам... Помня, че или тя ме удари или аз я ударих без да искам, тя нещо ми каза, не помня хубаво, аз отидох там, ударих й един шамар, падна тя, после аз исках да си продължа на пътя, но тя ме хвана за косата...", каза още Красимиров, който дори се просълзи пред камерите.

Снимка: БТА

По думите му пиел някакви лекарства, но не знаел за какво са.

Снимка: БТА

Служебният му защитник Дойнов заяви пред съда, че клиентът му има основателни притеснения за собствения си живот, затова е добре той да бъде задържан за постоянно в ареста.

След като беше екстрадиран от Германия, вчера на 21-годишния младеж от ромската махала бяха повдигнати две обвинения - за изнасилване и за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост на 30-годишната жена - административен директор на местната TVN и водеща на предаване. Днес от прокуратурата потвърдиха, че засега няма данни за негови съучастници нито за поръчител, самият той е казал, че не е познавал Виктория дори от телевизионния екран. Засега обаче официално не е признал изнасилването, макар пред свои близки да е разказал именно това.

За телефона на Виктория, който вчера беше намерен близо до местопрестъплението след неговите самопризнания, Северин е обяснил, че го е заровил, защото в калъфа била нейната служебна карта и той не искал да разкрият веднага самоличността й.

Снимка: БТА

По-рано днес пастрокът на Северин, който живее в Германия заедно с майка му, разказа по телефона, че той се е разкаял и много съжалявал, че е убил младата жена, особено, когато разбрал, че има 7-годишна дъщеричка.

"Не му повярвахме, но той настояваше, че е извършил убийство, че е бил пиян, докато го е извършвал", заяви мъжът.

Той каза още, че Северин, брат му и сестра му имали психически проблеми и до преди една година пиели лекарства, но след като майка им заминала да работи в чужбина, спряла да им ги дава.