Братята Борис и Асен Пакетови получиха минимални присъди за побоя над командоса Валентин Димов. Районен съд-Пловдив даде една година условно и 3 години изпитателен срок за по-малкия брат Борис и 3 години условно с 5 години изпитателен срок за по-големия Асен Пакетов.


Двамата сключиха споразумение с прокуратурата, което съдът одобри, защото двамата имат чисто съдебно минало. Присъдата влиза в сила веднага и двамата ще бъдат освободени от ареста днес.

На Богоявление двамата братя пребиха жестоко и без причина командоса Димов, който дълго време беше в болница и претърпя редица операции. След инцидента хората от Войводиново се вдигнаха на масови протести.

С решение на кмета на община Марица Димитър Иванов и с решение на съда къщите на ромите бяха бутнати.

Както е известно, военният министър Красимир Каракачанов посети Войводиново след инцидента и каза, че "ромите в България са станали изключително нагли и търпимостта на българското общество се изчерпа".

Министърът обсъди с кмета и с областния директор на МВР мерките, които ще вземат във връзка с конкретния случай и обясни, че трябва да се направи цялостна програма за решаване на ромския въпрос.

"Хората не са длъжни да търпят част от населението, което има само права и не иска да разбере, че има и задължения и трябва да спазва закона", каза тогава Каракачанов и допълни, че мерките трябва да са буквално обвързване на социалните помощи с образованието и труда.