Районната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 69-годишна жена, която написала сама завещанието на починалата си половинка, за да се уреди с апартамента му, съобщиха от държавното обвинение.

Според събраните данни преди 4 години пенсионерката Н.Б. от близко до Пловдив село съставила саморъчно завещание от името на мъжа, като попълнила лист, носещ подпис на издателя, със съдържание, което не съответства на волята на подписалия.

По делото е установено, че обвиняемата изписала собственоръчно текст от името на мъжа, с който живеела на семейни начала, със завещателно разпореждане, че оставял на внука "апартамент, къща и пари в банка - да бъдат само за него".

По-късно мъжът починал, като обвиняемата спазила процедурите за заверяване на завещателните разпореждания. Междувременно наследниците оспорили по гражданскоправен ред автентичността на документа, който бил прогласен за нищожен от съда, като причината е, че завещанието трябвало да бъде изцяло написано ръкописно от самия завещател, но в случая не било сторено. Според експертно заключение, ръкописният текст бил изпълнен от обвиняемата.

По делото са разпитани свидетели и са извършени експертизи. Предстои Районният съд в Пловдив да насрочи заседание по делото.