31-годишният Даниел Стоянов, който помете с колата си шест момичета на тротоар в Китен, беше пуснат от ареста. Бургаският окръжен съд му наложи най-леката мярка за неотклонение - "подписка", след като стана ясно, че още по време на задържането му прокуратурата в Царево е издала постановление за това. Първоначално то не е било одобрено, но днес съдиите взеха решение той да излезе на свобода.

Софиянецът беше задържан ден, след като на 7 август блъсна девойките от Лом на възраст между 15 и 18 години на оживена улица в курортния град. Пробите му за употреба на алкохол и наркотици е оказаха положителни.

Снимка: bTV

Едно от пострадалите момичета

При първото си явяване в съда Стоянов заяви, че инцидентът е нещастен случай, защото се оказало, че диференциалът на автомобила му бил повреден. По случая е назначена и техническа експертиза, която да установи имало ли е проблем с БМВ-то му наистина.

"Искам да се извиня на децата и на родителите им, съжалявам, на всеки може да се случи", заяви столичанинът днес.

Ако бъде признат за виновен, той може да получи до 6 години затвор.

Едно от шестте пострадали момичета все още е в болница с травма на гръбнака. Бащата на Стоянов е заявил, че ще поеме всички разходи по лечението му.