Административният съд в София е отменил възбрани, наложени от НАП на Елена Динева - жената на укриващия се в Дубай бизнесмен Васил Божков. Отменени са и обезпечителни мерки на близкия до него бизнесмен Александър Тумпаров, съобщи Mediapool. И двете решения на АССГ са окончателни.

Проверка на "Сега" потвърди, че на 14 октомври съдия Елка Атанасова е отменила обезпечения за над 1 млн. лв. на Елена Динева. Става дума за възбрани върху 3 имота, които по данъчна оценка струват 1 037 792 лв. Данъчните са осъдени да платят на Динева 3010 лв. разноски по делото.

Административният съд-София град е отменил решение на НАП от 11 март 2020 г., с което е потвърдено постановление за налагане на запори, с които да се обезпечи публично вземане в размер 273 150 550 лева от фирма "Ню геймс" АД, която организираше моментни лотарийни игри у нас на Васил Божков. Това се вижда от окончателно решение на съдия Камелия Серафимова от 9 октомври.

Динева изкара осем месеца в ареста, преди да бъде освободена през октомври заради изтичане на максималния 8-месечен срок за задържането ѝ. Тя е обвинена за член на организирана престъпна група с лидер Васил Божков.