Жената на бизнесмена Васил Божков - Елена Динева, излиза от ареста. Тя е освободена от предварителния арест поради изтичане на установения в НПК максимален 8-месечен срок за задържане под стража.

По отношение на нея остават в сила определената й от Апелативния специализиран наказателен съд мярка за неотклонение "Гаранция в пари" в размер на 1 милион лева (която до момента не е внесена), както и наложената й друга мярка за процесуална принуда - забрана да напуска страната, съобщиха от специализираната прокуратура. 

На 6 октомври Апелативният специализиран наказателен съд промени мярката й на гаранция от 1 млн. лева, но тя не плати и не излезе от ареста.

Съдът се мотивира с имотното състояние на съпругата на обвиняемия за 17 престъпления хазартен бос, който все още е в Дубай. Магистратите изтъкнаха, че Динева притежавала скъпи имоти в чужбина.

Доказано било още, че скъпи картини също са нейно собственост. По тази причина съдът не прие нейните и на защитата й аргументи, че запорите на имущество, дялове във фирми и банкови сметки са пречка за плащането на толкова висока гаранция.

Адвокатът на Динева Людмил Рангелов обаче бе категоричен, че обвиняемата не разполага с толкова средства, освен това смята плащането на такава сума за свободата си за безсмислено.