Вчера сутринта Габриела Медарова, която работи като танцьорка в нощен клуб, помля автомобилите пред жилищен комплекс "Оазис" с джип.

Днес Районна прокуратура-Пловдив я привлече като обвиняема за три престъпления - за това, че управлявала моторно превозно средство след употреба на алкохол, както и на наркотични вещества и за причиняване по непредпазливост на значителни имуществени вреди при управление на моторно превозно средство.

В хода на разследването е установено, че около 6 часа сутринта младата жена, която има две години стаж като шофьор, е управлявала "БМB Х-5“ по улица „Македония“. Тя загубила управление върху автомобила и причинила щети на други паркирани 10 моторни превозни средства, след което изоставила управлявания от нея автомобил на улицата и се прибрала в дома си, уточниха от пресцентъра на държавното обвинение.

След извършена проверка с техническо средство „Алкотест Дрегер“ било установено наличие на 1,38 промила алкохол в кръвта й, както и наличие на марихуана. С постановление на наблюдаващия прокурор Медарова е задържана за срок от 72 часа.

По делото e извършен оглед на местопроизшествие и продължават действията по разследването с разпити на свидетели, назначаване на автотехническа експертиза и др. За престъпленията, за които е обвинена, се предвижда наказание от 1 до 3 години лишаване от свобода, както и глоби или пробация.