По искане на Окръжна прокуратура - София съдът взе мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 40-годишния Людмил Крумов, обвинен за убийството на млад мъж в парк "Орлите" в Божурище, съобщават от обвинението.

В хода на разследването са събрани доказателства за това, че около 17:00 ч. на 10.06.2023 г. в гр. Божурище, Софийска област, в района на бившите поделения при парк "Орлите", бил умъртвен 37-годишният Петър М.

В заседание по разглеждане на искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение спрямо него съдът прие доводите на държавното обвинение за наличие на обосновано предположение за авторството на извършеното деяние.

Определението на съда за взетата мярка за неотклонение може да бъде обжалвано пред Апелативен съд - София.

Сестрата на убития Петър - Катерина Стойчева, разказа пред Нова телевизия, че нападението е станало посред бял ден в събота, а брат й е убит по особено жесток начин.

"Бил е убит по жесток и зверски начин. Събличан е, влачен е, ритан е в главата, бил е нечовешки убит. А причината е, че е погледнал момиче", добави Стойчева.

По думите ѝ за убийството на брат й е задържан именно бащата на момичето. "Ние знаем, че са били няколко нападателите, но само един е арестуван. Момичето реално няма нищо общо, тя е била даже приятелка с брат ми", каза още Катерина Стойчева. Тя добави, че Петър и убиецът му са се познавали, но никога не са имали проблеми или пререкания.

Бившата съпруга на задържания за убийството Людмил Крумов потвърди, че трети човек е предизвикал жестокия побой, като казал на бащата, че Петър е опипвал дъщеря им.

Хората поискаха максимална присъда за извършителя и настояха да бъде задържан и подстрекателят на побоя, който в момента е на свобода.