Сградата на столичната ул. „Алабин“, която преди 12 години се срути и под нея загинаха две млади жени, е била в аварийно състояние заради лошо проектиране, поради което е можела да падне във всеки момент и не е имало никакво рязане на носещи релси или колони, което да е наредено от собственика Георги Кирчев или от инженера Петър Петров, контролирал ремонта. Това би граничело със самоубийствени наклонности у двамата, а такива при тях няма.

Показанията на основния свидетел на прокуратурата Николай Александров са отхвърлени, не само, защото той се отрече от тях, а и заради опровергаването им от всички други доказателства по делото.

Това става ясно от мотивите на съдия Величка Маринкова от Софийския градски съд (СГС), с които тя оправда преди два месеца и четиримата подсъдими по делото – собственикът на сградата Георги Кирчев, който е управител на фирма „Хрисома“, инженер Петър Петров, който контролирал ремонта, Николай Симеонов – управител на „А3-Архитектура и изпълнение“ и строителят Манчо Антонов, собственик на фирмата за ремонти ЕТ „Медия Манчо“, срещу когото делото беше гледано задочно, защото е в чужбина, съобщи lex.bg

Сградата на ул. "Алабин" рухна на 19 септември 2006 г., когато по улицата с автомобил са преминавали 26-годишната Деница Ченишева и 24-годишната Петрина Христова. Колата им беше премазана, а двете жени починаха на място. Разследването обаче се проточи и делото на първа инстанция започна 10 години по-късно.

След като чу присъдата на Софийския градски съд, майката на Петрина каза, че не е била изненадана, защото отдавна се е простила с илюзията, че ще дочака справедливост. 

Доказателство, че не непосредствените ремонтни дейности са причинили срутването, за съда е фактът, че сградата е паднала, когато работниците са си тръгнали. Конкретната причина за срутването обаче остава загадка, защото след инцидента сградата не е била огледана, а останките не са заснети от експерти на място.

Присъдата не е окончателна и прокурор Милко Момчев каза още след прочитането ѝ, че щя е протестира пред Софийския апелативен съд.