Състав на Софийския градски съд обяви за невинни четиримата подсъдими за рухналата сграда на столичната ул. "Алабин", която уби 2 млади жени през 2006 г., съобщава "24 часа".

Архивни кадри от фаталния 19 септември 2006 г. вижте тук >>

Съдия Величка Маринкова чете оправдателни присъди на Георги Кирчев, управител на фирма "Хрисома", инженер Петър Петров, натоварен да контролира ремонта на сградата, Николай Симеонов, управител на "А3-Архитектура и изпълнение", и строителят Манчо Антонов, собственик на фирмата за ремонти ЕТ "Медия Манчо".

Четиримата са подсъдими за причиняване смърт на повече от един човек поради немарливо изпълнение на работата.

Присъдата не е окончателна и може да се оспори пред Софийския апелативен съд.

"Една част от доказателствата на досъдебното производство бяха едни, на съдебното производство се промениха. Ако не единствен, той е един от малкото свидетели очедидци - Николай Александров, всички знаете, че на съдебното следствие промени показанията си. Досъдебното производство твърдеше, че лично подсъдимият Георги Кирчев е нареждал да се режат колони от сградата, което е довело в следствие до събарянето й. А съдебното следствие заяви, че това не е вярно и това, което е казал, няма нищо вярно", каза Момчил Момчев, прокурор по делото.

"Полезният ми ход е да протестирам. От тук насетне да предизвикам производство пред апелативния съд и да видим дали ще потвърдят присъдата на градския съд. Може пък и да е сбъркал градският съд. Ще видим", добави обвинителят.

Снимка: Булфото