Неврохирург е препоръчал синът на хотелиерите Ветко и Маринела Арабаджиев - Вълчо, да бъде опериран, тъй като лечението му с медикаменти през последните 45 дни не е дало задоволителен ефект. 21-годишният младеж пиел противовъзпалителни лекарства, които влияели зле на стомаха му. Това стана ясно днес в Специализирания съд, където бе гледано искането на Арабаджиев-син за промяна на мярката му за неотклонение, предаде "24 часа".

Вълчо Арабаджиев е в ареста от четири месеца, след като той и двете счетоводителки Ромелия Кирилова и Елена Караянева бяха задържани при акция в хотелите на Арабаджиеви в София - "Маринела", и в Пловдив - "Марица", и обвинени, че са част от престъпна група, занимавала се с укриване на данъци и пране на пари.

21-годишният младеж има гръбначно заболяване вследствие на катастрофа, която е претърпял в Лондон през 2016 г. Защитата му представи пред магистратите медицинска документация от изследвания и прегледи, извършени от 30 октомври 2018 г. досега. Адвокатите поискаха комплексна медицинска експертиза, която да каже дали здравословното състояние на Вълчо се е влошило в ареста и дали той може да остане задържан.

Съдия Антон Урумов обаче отхвърли това искане. Той уточни, че е работа на прокуратурата да "предприеме действия в тази насока".

Заседанието по делото продължи с пледоария на адвокат Илиян Василев, който поиска съдът да отмени изцяло задържането му и да не взима никаква мярка за неотклонение на Вълчо Арабаджиев, тъй като вече 5 месеца срещу него не били събрани никакви доказателства.

В крайна сметка обаче съдия Урумов реши, че Арабаджиев-син ще остане в ареста. Аргументите на съда са, че от доказателствата по делото може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е участвал в пране на пари, както и че има риск да извърши ново престъпление.