Апелативният съд във Варна отложи гледането на мярката за неотклонение на 32-годишния румънски гражданин Адриан Крецу, който на 29 юни прегази 4,5-годишната Радослава Славова на паркинг в Морската градина във Варна, съобщиха за Dir.bg от пресцентъра на съда. 

Чужденецът бе привлечен като обвиняем за това, че на 29 юни около 17 часа по непредпазливост е причинил смъртта на момиченцето. Във фаталния следобяд Адриан Крецу влязъл с автомобила си в паркинга до зоологическата градина. В колата са били съпругата му и нейните родители. В същото време 4,5-годишната Радослава и родителите й Румен и Росица вървяли към своя автомобил, който също бил паркиран на паркинга. Как детенцето, което е родено през декември 2014 г., след като родителите й 10 години се борили да имат своя рожба, е попаднало под гумите на колата на румънеца, все още е в процес на установяване.

Преди седмица Окръжният съд във Варна наложи най-тежката мярка за неотклонение на 32-годишния румънец. Той обаче обжалва. 

Днес в съдебната зала Адриан Крецу се разплака и заяви, че никога не си е представял, че може да се случи такова нещо. Защитата му поиска да му бъде наложена мярка за неотклонение "домашен арест". Румънецът живее недалеч от град Констанца.

Апелативните магистрати обаче решиха, че ще отложат решението си, докато не получат от румънските власти информация за съдебното минало на 32-годишния шофьор, както и дали има регистрирани нарушения на Закона за движение по пътищата в родината си.

Според адвокатите на румънеца, съдът в Констанца би трябвало да изпрати необходимите документи в тридневен срок. Родителите на загиналата Радослава не присъстваха в залата. 

Следващото заседание на Апелативния съд във Варна бе насрочено за петък, 12 юли, в 11 часа.