Полицейското управление в Мадан под наблюдение на Районната прокуратура разследва насилие над бебе. Досъдебното произведство е по сигнал, че 25-годишна жена е малтретирала 11-месечното си момченце. Според сигнала, тя е ударила детето с шамари и го блъснала на леглото, защото не искало да спи.

Ето какво още съобщава по случая прокуратурата на своята инетрнет страница: "Районна прокуратура - Смолян - Териториално отделение - Мадан наблюдава досъдебно производство по чл. 187 от НК - за изтезаване на малолетно лице, за което престъпление се предвижда наказание "лишаване от свобода" до три години или "пробация", както и "обществено порицание".

На 13 януари 2021 г., е бил подаден сигнал, че в гр. Мадан, обл. Смолян, в жилище, 25-годишна жена е малтретирала 11-месечното си момченце. Според получената информация тя била ударила детето с шамари и го блъснала на леглото, защото не искало да спи. По досъдебното производство веднага са започнали процесуално-следствени действия, като е установено, че детето има леко зачервяване в областта на челото и наличие на одраскване. Липсват други травматични увреждания по главата и тялото. Бебето се намира в добро общо състояние след извършен медицински преглед и издаден амбулаторен лист за обективното му състояние.

И в момента по случая се извършват активни процесуално-следствени действия от органите при РУ - Мадан. Уведомени са Отдел "Закрила на детето" при Дирекция "Социално подпомагане" в гр. Мадан, като е проведен мултидисциплинарен съвет. Разпоредено е от Районна прокуратура - Смолян - Териториално отделение - Мадан изготвянето на социален доклад по случая. Назначени са множество експертизи - съдебномедицинска, съдебнопсихиатрична и психологическа, както и видеотехническа.

При събиране на достатъчно доказателства във виновността на определено лице в извършеното деяние ще бъде повдигнато и предявено конкретно обвинение", съобщават от Прокуратурата.